KLANKCONCERT:
Je bent van harte uitgenodigd om dit meditatieve klankconcert bij te wonen. Een meditatief klankconcert is het op diep niveau ondergaan van de klanken van o.a. klankschalen, stem en trom. De klanken die hoorbaar worden, ontstaan improviserend en in afstemming op de aanwezigen.
Je kunt dit klankbad het beste liggend ervaren, zodat de ontspanning maximaal kan doordringen. Je zult merken dat je naderhand het gevoel hebt alsof je weer helemaal bent afgestemd op jezelf.

Datum: 15 oktober 2017
16 oktober 2017
Tijd: 19 uur - 20.30 uur (Deur open vanaf 18.45 uur)
Plaats: Praktijk Albert Cras
Batalaan 18 Best
Kosten 18 euro
Aanmelden via: www.eventbrite.nl

CURSUS: BIJ JEZELF ZIJN..... EN BLIJVEN!
Bij jezelf zijn… Het klinkt zo simpel, maar hoe lastig kan het zijn. In een drukke, chaotische wereld waarin de nodige verwachtingen op ons af komen. Op een rustig of ontspannen moment kan je soms ervaren hoe prettig het is als het wel lukt.
Maar dan… Je komt weer in de drukte van alledag en we vliegen alle kanten op: naar ons hoofd, met onze gedachten nog bij de ander, het werk, of andere kopzorgen...
Geestelijke gezondheid houdt in dat we ook dan weer gemakkelijk de weg terug kunnen vinden naar onszelf en ons kunnen afgrenzen voor wat niet goed of teveel voor ons is.
In deze dagdelen willen we in een veilige setting onderzoeken in hoeverre jij bij jezelf kunt blijven. Hoe aanwezig ben jij bij jezelf; hoe is het met jouw grens gesteld - en wat kan jou hierin helpen?
Op speelse wijze en met muzikale middelen - maar ook met behulp van meditaties en visualisaties - willen we dit ervarend gaan ontdekken. Deze non-verbale ingangen hebben de kracht om voorbij ons denken te laten zien hoe het met ons gesteld is en bieden een veilige speelruimte om nieuwe ervaringen op te doen.
Hierdoor komt er een bewustwordingsproces op gang en dit werkt automatisch door in je dagelijkse leven. Het kan bijdragen aan meer innerlijke rust, het komt ons lichaam ten goede en kan zo ook doorwerken in onze relaties.
We gaan in het muziek maken voorbij mooi of lelijk, maar richten ons op de gevoelservaring die het geeft. Muzikale ervaring is dan ook niet nodig. Wel nieuwsgierigheid om te ontdekken wat hierin voor jou speelt en (stiekem een beetje) zin om met muziekinstrumenten jezelf te laten horen….

Wanneer: 2 november 2017, 16 november 2017, 7 december 2017
Mocht deze datum je niet uitkomen, meld je dan toch aan, mogelijk kan er op een andere tijd een tweede groep starten.
Tijd: 13:30 u – 16:30 u
Waar: Praktijkruimte Marijke Blokdijk; Reiskameraad 62 te Eindhoven
Kosten: € 130,-
Info/ Opgave: marijke.blokdijk@creatiefcollectief.nl / 040-2927370
O.l.v.: Marijke Blokdijk


MEDITATIE
Elke donderdagavond
19.00 – 20.00 uur
20.15 – 21.15 uur
De hectiek van alledag
In ons dagelijks leven zijn er veel dingen buiten onszelf die ons continu bezig houden. Ze lijken onze gedachten te bepalen en houden onze aandacht op onze omgeving, op het verleden of op de toekomst gericht. En als we al met onze aandacht bij onszelf zijn, zijn we nog vaak aan het denken. We hebben of nemen amper tijd om eens stil te staan.
Meditatie
Stil staan, je bewust zijn van wat er nu – in dit moment is – hebben we vaak niet geleerd. Toch is het heel belangrijk voor onze innerlijke rust, voor ons lichaam, voor onze emotionele toestand, voor onze relaties. En, je kunt het leren. Meditatie is een eenvoudige manier om dichter bij jezelf te komen, beter naar jezelf te leren luisteren.
Elke donderdag
Elke donderdagavond wordt in de praktijkruimte van Albert Cras een meditatieavond gehouden.
Er zijn twee meditaties. Eén van 19.00 tot 20.00 uur en één van 20.15 tot 21.15 uur.
De eerste meditatie is een eenvoudige meditatie die altijd hetzelfde is, zodat je deze ook gemakkelijk eigen kunt maken. We geven daarbij een korte uitleg over meditatie en het toepassen ervan in het dagelijks leven – vooral voor mensen die nog nooit gemediteerd hebben. Deze meditatie is niet gebaseerd op een bepaalde stroming.
De tweede meditatie is van 20.15 tot 21.15 uur. Deze meditatie is altijd anders en zonder algemene uitleg. Soms is er een thema, soms alleen maar stilte, of een meditatie gericht op een bepaald doel. Je bent welkom bij de groep waarin je jezelf het beste thuis voelt. Ook bij allebei! De eerste is dan een mooie voorbereiding op de tweede.
Voor iedereen
Je kunt komen mediteren als je er nog geen enkele ervaring mee hebt en ook als je er al (ver) in gevorderd bent. Al doende leer je het. Iedereen is welkom. Het is niet uitsluitend voor cliënten. Er is vrije inloop, dus zonder aanmelding, zonder enige verplichting.
De meditatie is gratis. We beginnen stipt om 19.00 en om 20.15 uur. Als je later bent, kom dan in stilte en respectvol binnen
We hopen je op een van deze avonden te mogen verwelkomen.
Adres:
Praktijk van Albert Cras
Batalaan 18
Best
Met warme groeten,
Ton Kostelijk (www.tonkostelijk.nl) Albert Cras (www.albertcras.nl).