Een individuele sessie..

Is jezelf ontmoeten in de wereld van kleur, vorm en beweging..


De kracht van beeldende taal

 

 

Een leeg vel papier of een stuk klei vormen een helend veld, een metaforische ruimte, waarin alle uitersten kunnen bestaan; het grote en het kleine, het krachtige en het kwetsbare, leven en dood, geluk en gemis, het wijze en het naïeve, het strenge en frivole, van waaruit betekenisvolle antwoorden kunnen ontstaan.

 

Individuele beeldende therapie vindt plaats in het atelier van 't Creatief Collectief.  Hier kan je werken met klei aan het vormgeven, het tot uitdrukking brengen van hetgeen in jou leeft in binnen de weerstand van de stoffelijke materie. Of je gaat schilderachtig aan de slag met "nat in nat" schilder-, en teken materialen. Deze bieden een uitnodigende energetische en dynamische manier van werken waarbij de heldere kleuren en vormen makkelijk aan te passen zijn naar nieuwe beelden. Materialen waarmee gewerkt wordt zijn Aquarel op werkdrukpapier, Aquarel op gelijmd papier, Aquarelpotlood en aquarelkrijt voor meer tekenachtig en/of steviger werk.

 We gaan in de regel 1x per week samen aan de slag om zo ruimte te bieden aan de flow van ontwikkeling die wordt opgestart binnen het beeldende proces waarin jij met jouw ervaringen, verhalen en hulpvraag centraal staat. De duur van een sessie bedraagt een uur. 

 

Elk werk is een "reisverslag" van een stuk innerlijke verkenning van jouw waarheid en beleving. Aan het eind van elke sessie gaat jouw werk mee naar huis met als doel er nog af en toe eens naar te kijken, totdat je merkt dat het proces wat op papier staat ook in jou helemaal zijn plek heeft gevonden.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in het atelier van 't Creatief Collectief.

 

  © 't Creatief Collectief 2021