Beeldende therapie

Beeldende therapie

Beeldende therapie is een individuele, op resultaat en persoonlijke groei gerichte vorm van therapie, waarbij jouw eigen hulpvraag en situatie centraal staat.

Beeldende therapie is een manier van jezelf ontmoeten, in de taal van kleur, vorm en beweging. Het is zowel een ontdekkingsreis als een uitingsvorm, waarbinnen jij op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden en stappen en nieuwe ruimte voor jezelf, zowel binnen het beeldend werken als binnen jouw bestaan.  

Healing en ondersteuning

Het is mogelijk om binnen het groei en bewustwordingstraject wat je doorloopt gebruik te maken van healing om je therapeutische proces te laten ondersteunen. Bijvoorbeeld om je stressnivo wat te verlagen en om je draagkracht te ondersteunen. Verder is het mogelijk om de thema's waar je aan werkt ook via healing aan te pakken. Healing versnelt en verlicht het therapeutische proces en geeft een verdieping in de verwerking.

Over mij

Als èèn ding als een rode draad door mijn leven heeft gespeeld en nog altijd mijn belangstelling heeft, is het de ontwikkeling van de mens in al zijn/haar potentie en mogelijkheden.

Als kind al realiseerde ik me dat de mens vaak zoekt en net zo vaak vlucht, daar waar het te moeilijk, te ontoegankelijk en onvermijdelijk confronterend wordt, omdat de mens niet vrij is in zijn/haar eigen zijn en zelfexpressie.

In het leven ben ik geïnspireerd door grote en kleine zoekers, door geïnspireerde docenten, schrijvers en stromingen, maar ook door mijn intuïtie en mijn band met mijn gidsen.

Een kenmerkende uitspraak van mij door de jaren heen is, zo zegt mijn collega Marijke, "processen moeten toch sneller, dieper en beter/makkelijker kunnen!"

 

Want kennelijk wist ik ergens dat dat ook zo was. Om mijn uitspraken recht te doen en in de hoop antwoorden te vinden, heb ik altijd veel gestudeerd, heb ik me verdiept in alle vakontwikkelingen en heb ik methodieken gevonden en verder uitgewerkt om helingsprocessen zo optimaal mogelijk te kunnen faciliteren. Tevens ben ik in de gelukkige omstandigheden dat ik een eigen efficiënte, energetische healingsmethodiek heb mogen ontwikkelen (waar ik ook les in geef: Crystal Bridge Energy Healing Art) om conditionering te transformeren, wat ik binnen onze praktijk ben gaan koppelen aan het therapeutisch werken, wat onze zeer succesvolle Therapie Plus aanpak is geworden.


© 't Creatief Collectief 2023