Workshop Intuïtief Schilderen

Al schilderend luisteren naar jezelf


Intuïtief Schilderen is een vorm van schilderen waarbij jij je vanuit jouw gevoel, intuïtie en inspiratie, aan de hand van diverse thema's in vorm, kleur en beweging gaat uiten. Het is een heel prettige activiteit om in een workshopvorm te doen.

Intuïtief Schilderen is al schilderend luisteren naar jezelf en dat wat in je leeft, om dat vervolgens zo ongecensureerd mogelijk vorm te gaan geven; het kan een hele dimensie voor je openen waarbinnen je jezelf vrij kan bewegen en beeldend kan uiten. Schilder ervaring of artistieke gaven zijn niet nodig, alleen de bereidheid om jezelf te ontmoeten in de wereld van vorm en kleur.

Aanvankelijk werken we in de “nat op nat“ techniek met aquarelverf. Deze is gemakkelijk te leren.

  

Voor wie?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een familiedag, vrienden en vriendinnen dag, of ben je op zoek naar verdieping met je team, of wil je met elkaar een interessant thema uitdiepen dan is een workshop intuitief schilderen iets voor jullie!

Thema's

Binnen de workshop wordt er altijd gewerkt aan de hand van een thema wat passend en aansluitend is bij jullie als groep in welke hoedanigheid dan ook: een familie, vriendinnenclub, team, afdeling, of een projectgroep. (Zie ook de info voor bedrijven en instellingen). Het thema wordt altijd individueel en vanuit de eigen beleving uitgewerkt.

Workshop

Een workshop Intuïtief Schilderen vormt een afgerond programma van 1 of 2 dagdelen

en bestaat uit een inleiding, het maken van respectievelijk 1 of 2, of 4 of 5 schilderingen in aquarel en/of pastel en een nabespreking waarbij er aandacht is voor ieders werk en proces.

Een workshop Intuïtief schilderen levert een onvergetelijke ervaring op, (zie reacties) waarbij je heerlijk kunt schilderen en ontspannen en wat tevens een bewustwording geeft m.b.t. het uitgewerkte thema. Je ontmoet jezelf en hierdoor ontstaan er inzichten met betrekking tot jezelf en je mogelijkheden.

De workshop kan op elke passende locatie worden georganiseerd: dit kan een atelier zijn, maar kan ook met wat aanpassingen een huiskamer, een vergaderruimte of andere locatie zijn.

 

Tot slot: Al schilderend ben je eerlijk, zo zuiver jezelf en wat je maakt is mooi of lelijk, sterk of vaag, verstild of dynamisch, helder of troebel, vertrouwd of rakend aan een taboe. Maar het is allemaal goed want het is allemaal van jou. Het papier is uitnodigend en de kleuren en de penselen of andere materialen zijn altijd bereid om ten dienste te staan van jouw innerlijk. Je bent welkom in de wereld van de intuïtieve kunst, de wereld van het intuïtief schilderen.  

 

Reacties

 

© 't Creatief Collectief 2023