Muziektherapie

Muziek vormt een directe brug naar je binnenwereld, je kern, je essentie


Muziek: de wereld van Klank, Melodie en Ritme...

 

Muziek is eigenlijk onze eerste taal. Muziek gaat voorbij woorden. Het brengt je weer in contact met wie je werkelijk bent. Muziektherapie vraagt als allereerste van jou de bereidheid om een avontuur aan te gaan. Het avontuur om te gaan ontdekken wat er onder de oppervlakte in jou leeft wat gehoord wil worden. Misschien ontdek je dat je hele hoge eisen aan jezelf stelt. En kun je daarna ontdekken dat jouw geluid er helemaal mag zijn, gehoord wordt en op waarde geschat. En dat juist door de puurheid van jouw eigen geluid de zeggingskracht immens kan zijn..... 

Muziektherapie... iets voor jou?

Er is een breed aanbod binnen de muziektherapie. Via Klanktherapie, Individuele Muziektherapie of Stemtherapie kan er op verschillende manieren gewerkt worden aan het verkennen, verhelderen en oplossen van jouw vraag. Er wordt altijd op een milde, respectvolle manier gewerkt, in het volle besef dat patronen, conditioneringen uit pijnlijke noodzaak zijn ontstaan. Erkenning en begrip voor de ontstaansgronden, uiteindelijk vooral door jezelf, is nodig om nieuwe wegen in te kunnen slaan. 

Als het nodig is, kan er energetische ondersteuning geboden worden. Uiteraard altijd in overleg met jou. De ervaring leert dat dit het proces effectiever maakt en daardoor ook sneller doorlopen kan worden. 

Mogelijke vragen waarbij muziektherapie ingezet kan worden, zijn:

 

- Heb je een probleem wat je lastig vind om het woorden te geven?

- Heb je weinig zelfvertrouwen?

- Durf je niet goed te spreken in het openbaar?

- Heb je geen voldoening meer in je werk of terugkerende problemen met collega's?

- Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan er uit komt? 

- Loop je steeds tegen dezelfde blokkade in jezelf op?

- Heb je een (dreigende) burn out?

- Lukt het niet om je grenzen te voelen, bewaken en/of aan te geven?

etc....... 

 

Allemaal goede redenen om uit te zoeken wat er eigenlijk speelt. De manier waarop we dat gaan doen, is per persoon verschillend en spreken we samen af.  

Individuele therapie of in een groep?

Muziektherapie kan zowel individueel als in groepsvorm plaats vinden. Soms kunnen bepaalde factoren -zoals veiligheid, kwetsbaarheid en specifieke problematiek-, maken dat je het beste kunt kiezen voor individuele therapie.

Daarnaast leent juist muziektherapie zich heel goed voor groepstherapie. In de muziek is er de mogelijkheid voor uitwisseling met de andere deelnemers, waardoor thema's rond interactie met je omgeving heel goed uitgewerkt kunnen worden. Ook kan een groep als steun ervaren worden en je kunt ontdekken dat je niet de enige bent die met iets worstelt.

Is het voor jou niet duidelijk of je groeps- of individuele therapie wil gaan doen, neem contact met me op, dan kunnen we het samen bekijken a.h.v. jouw specifieke vraag.

 

© 't Creatief Collectief 2023