Muziektherapie

muziek vormt een directe brug naar je binnenwereld, je kern, je essentie


Muziek: de wereld van Klank, Melodie en ritme...

Muziek is eigenlijk onze eerste taal. 

Muziek gaat voorbij woorden. Het brengt je weer in contact met wie je werkelijk bent. 

 

muziektherapie... iets voor jou?

Muziektherapie vraagt als allereerste van jou de bereidheid om een avontuur aan te gaan.

Om dan misschien te gaan ontdekken dat je hele hoge eisen aan jezelf stelt.

En om daarna te ontdekken dat jouw geluid er helemaal mag zijn, gehoord wordt en op waarde geschat. En dat juist door de puurheid de zeggingskracht immens kan zijn.....

 

We kennen een breed aanbod binnen de muziektherapie. Via klanktherapie, muziektherapie en stemtherapie kan er op verschillende manieren gewerkt worden aan het verkennen en oplossen van jouw vraag. In groepen of in individuele sessies. 

 

Individuele therapie of in een groep?

Muziektherapie kan zowel individueel als in groepsvorm plaats vinden. Soms kunnen bepaalde factoren -zoals veiligheid, kwetsbaarheid en specifieke problematiek-, maken dat je het beste kunt kiezen voor individuele therapie.

Daarnaast leent juist muziektherapie zich heel goed voor groepstherapie. In de muziek is er de mogelijkheid voor uitwisseling met de andere deelnemers, waardoor thema's rond interactie met je omgeving heel goed uitgewerkt kunnen worden. Ook kan een groep als steun ervaren worden en je kunt ontdekken dat je niet de enige bent die met iets worstelt.

Is het voor jou niet duidelijk of je groeps- of individuele therapie wil gaan doen, neem contact met me op, dan kunnen we het samen bekijken a.h.v. jouw specifieke vraag. 

 

Vergoedingen

Individuele Muziektherapie

Groep Muzikale Sculpturen

Klankmassage

Stemtherapie

 

© 't Creatief Collectief 2020