Meditatief Klankconcert

Je wordt als het ware opnieuw 'gestemd'


Waarom een meditatief klankconcert?

'De klankschaal zingt. De klank baant zich een weg naar mijn diepste kern. De verbinding met alles om mij heen wordt voelbaar...'

                                    Hannah Meijjes

 

 

Juist in deze jachtige tijd is een meditatief klankconcert bijwonen een weldaad voor lichaam en geest. Door de inwerking van de klanken van speciaal voor dit doel geselecteerde instrumenten, ontstaat een ontspanning welke diep doordringt tot in je cellen. Je lichaam kan zich hierdoor herstellen en opladen en je energieveld om je heen wordt bewerkt. Blokkades en niet-eigen energieën worden los getrild, afgevoerd en omgevormd. Je hele systeem wordt in balans gebracht, je wordt op diep niveau weer met je essentie verbonden. Je wordt als het ware opnieuw 'gestemd'.

Dat kan voelbaar worden als een innerlijke vrede, rust en kracht, maar het kan ook gebeuren dat je gaat ontspannen en gaat voelen hoe moe je eigenlijk bent...

 

 

Wat kun je verwachten bij een meditatief klankconcert?

 

 

 

Een meditatief klankconcert is een 'ligconcert', dit wil zeggen dat je liggend op een matrasje, eventueel met een deken over je heen, de klankrijkdom gaat ervaren van klankschalen, oceandrum, handtrommel, rainstick, stem en tanpura. Ervaren, want deze klanken hoor je niet alleen, maar zijn ook voelbaar. Je wordt als het ware ondergedompeld in een klankbad.

De klanken die je hoort, worden intuïtief gespeeld, wat betekent dat er van te voren niets vaststaat over wat er gespeeld zal worden. De klanken ontstaan in samenspel met de aanwezigen en zijn niet te vergelijken met gebruikelijke westerse muziek.

 

Na afloop van het meditatieve klankconcert is er thee en gelegenheid tot het delen van je ervaringen en het stellen van vragen. 

 

Het is belangrijk om je te realiseren dat het bijwonen van een klankconcert een verwenmoment voor je zelf is, je wordt 'gereset', wat meestal als weldadig wordt ervaren, maar je kunt ook diep aangeraakt worden in je Zijn. En soms heeft dat integratietijd nodig. Omdat er geen individuele begeleiding voorhanden is tijdens een concert, is het belangrijk om je af te vragen of je op dit moment zelf in staat bent om om te gaan met opkomende gevoelens en ervaringen. Als je dit niet zeker weet, kun je altijd contact met me opnemen. Mogelijk is een individuele klankmassage dan een meer geschikte ingang.

 

Wil je weten waar en wanneer er een meditatief klankconcert wordt gegeven? Klik hier.

© 't Creatief Collectief 2020