Klankmassage

Wat is een klankmassage volgens de Peter Hess methode?


We zijn zelf klank...

Aan de klankmassage ligt oeroude kennis over de werking van klanken ten grondslag. Al 5000 jaar geleden werd deze kennis in de Vedische geneeskunst gebruikt. Volgens Oosterse voorstelling zijn we uit klank ontstaan en zijn we dus klank. Wanneer we met onszelf en onze omgeving in harmonie zijn, kunnen we ons leven vrij en creatief vorm geven, we kunnen zijn wie we zijn. Stress maakt ons echter vatbaar voor ziektes en beïnvloedt daardoor onze levenskwaliteit. We raken uit balans. Hier wordt de klankmassage als een werkzame, gezondheidsbevorderende ontspanningsmethode ingezet.

 

Waarom een klankmassage?

Grondlegger Peter Hess uit Duitsland heeft de klankmassage tijdens jarenlang onderzoek en praktijk ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van de westerse mens. 

De toepassingen reiken van zachte, maar diep werkzame ontspanning tot aan het doelgericht inzetten bij therapie, alsmede bij veel helingsprocessen. 

De klankmassage werkt door het omvangrijk klankaanbod van boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken van de klankschalen, in op het fysieke, psychische en spirituele niveau. Dit maakt het in de regel mogelijk om zeer snel een diepe ontspanning te bereiken omdat klank het oorspronkelijk vertrouwen van de mens aanspreekt.  

 

Een klankmassage draagt er op een effectieve manier aan bij om 

- een toestand van diepe ontspanning te bereiken

- lichamelijke en geestelijke blokkades op te lossen

- de zelfhelende krachten te sterken

- stress af te bouwen

- nieuwe levensvreugde te herwinnen

- intuïtie en creativiteit te bevorderen

 

Werkwijze

We starten met een kort gesprek waarin we ingaan op dat wat je graag zou willen verbeteren. Vervolgens neem je plaats op de behandeltafel en word je behandeld met boventoonrijke klankschalen. Deze worden zacht aangeslagen en op en boven je lichaam geplaatst. Daarbij worden verschillende soorten klankschalen gebruikt die passen bij de afzonderlijke lichaamsgebieden. Het gehele lichaam komt op deze manier in een harmonische trilling. De klankmassage wordt doorgaans door de 'ontvanger' goed geaccepteerd, als zeer weldoend ervaren - en genoten.

Het is tevens een voordeel dat de klankmassage in geklede toestand wordt gegeven.

Een afsluitend nagesprek geeft de mogelijkheid om de opgedane ervaringen tijdens de klankmassage mee te delen. Zo kunnen ook aandachtspunten voor de volgende behandeling worden besproken en genoteerd. Voor het afbouwen van stress en de bevordering van de gezondheid zijn meestal meerdere behandelingen nodig. 

 © 't Creatief Collectief 2020