Beeldende Therapie

Zowel regulier als ook vanuit breder spiritueel en energetisch kenniskader

Welkom op de webpagina van Beeldende therapie.

Als ik een korte samenvatting moet geven van wat Beeldende therapie is  zou ik zeggen: 

 

Beeldende therapie is een manier van jezelf ontmoeten,

                            in de taal van kleur, vorm en beweging.

 

Beeldende therapie is een individuele, op resultaat en persoonlijke groei gerichte vorm van therapie, waarbij jij en jouw hulpvraag centraal staan. Beeldende therapie is zowel een ontdekkingsreis als een uitingsvorm, waarbinnen jij, samen met mij, op zoek gaat naar jouw verhaal en jouw essentie door al schilderend ervaringen aan te kijken en te transformeren. Binnen de beeldende processen kom je tot loslaten van oude patronen en gevoelens en ga jij jezelf op een nieuwe wijze ontmoeten. Hierdoor ontstaat ruimte voor acceptatie, verwerking, persoonlijke groei.  

  

Naast dat ik al 25 jaar succesvol beeldende therapeutische trajecten aanbied ben ik ben ook werkzaam als spiritueel energetisch therapeut, waardoor hulpvragen zowel vanuit een regulier-, als ook een breder spiritueel en energetisch kenniskader worden benaderd.

Hierdoor wordt het voor jou mogelijk om binnen het beeldend therapeutische traject je groei- en bewustwordingsprocessen met behulp van healing  te laten ondersteunen. Dit biedt vele voordelen.

Want wanneer je in therapie bent ga je op zoek naar jezelf, je essentie. En ga je op innerlijke zoektocht naar jouw eigen verhaal. Dit is absoluut de moeite waard maar vraagt ook moed.

Healing geeft je een steuntje in de rug. Het versterkt je draagkracht en het ondersteunt- en verdiept jou groei-, bewustwordings- en helingsproces. De energetische ondersteuning helpt je ook om makkelijker tot de kern te komen waar het voor jou om draait en om oud zeer makkelijker los te laten.  

Healing in combinatie met vaktherapie blijkt in de praktijk een gouden combinatie. Al schilderend ervaringen opdoen, oude ervaringen onderzoeken en loslaten en nieuwe stappen zetten richting groei en heelheid, wordt zo een heel mooi, effectief en veilig proces.  

  

 

Wie is de therapeut?

Mijn naam is Ineke de Groot. Ik ben Beeldend Vaktherapeut, Spiritueel therapeut, healer en opleider in de Crystal Bridge Energy Healing Art en beeldend kunstenaar.

 

Wat als een rode draad door mijn leven loopt is mijn grote belangstelling voor de ontwikkeling van de mens in al zijn/haar potenties en mogelijkheden. Al op heel jonge leeftijd realiseerde ik me al dat de mens vaak zoekt en net zo vaak vecht of vlucht, daar waar het te moeilijk, te ontoegankelijk en onvermijdelijk confronterend wordt, omdat de mens niet vrij is in zijn eigen Zijn en Zelfexpressie. Een gegeven wat werkelijk aandacht behoeft.

In het leven ben ik geïnspireerd door grote en kleine zoekers, door geïnspireerde docenten, schrijvers en stromingen, maar ook door mijn sterke intuïtie  en mijn band met mijn gidsen.


Als beeldend therapeut werd mij duidelijk dat er een onlosmakelijke samenhang tussen lichaam en geest bestaat. Het fysieke lichaam is een energetische opslagplaats van oude ervaringen bestaande uit gevoelens en imprints van onbewuste (vaak belastende) overtuigingen die feitelijk vragen om bewustwording en heling. Iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Want deze diep in het onderbewuste weggestopte ervaringen hebben meer nodig hebben dan psychotherapie. Én het helings- en bewustwordingsproces moet ook doenlijk en te dragen zijn.

Dit heeft er toe geleid dat ik meer dan 10 jaar healing studie heb gevolgd in binnen- en buitenland om het menselijk systeem in alle zijnslagen te doorgronden. In die periode hebben mijn leraren, maar vooral ook mijn Gidsen mij meegenomen in de ontwikkeling van Crystal Bridge Energy Healing Art. Een zeer efficiënte en effectieve en inmiddels beproefde energetische  healing methodiek. 

 

Om me nog verder te verdiepen in de mens als natuurlijk energetisch wezen binnen het energetische veld van aarde en schepping, volg ik een momenteel een vierjarige natuurgeneeskundige vakopleiding kruidengeneeskunde.   

Zoals je merkt is studeren en menskunde in de breedste zin van het woord een echte passie van mij.

Ik verheug me er op kennis met je te maken en om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Warme groet,

Ineke

© 't Creatief Collectief 2024