Stemtherapie

Jouw stem mag gehoord worden!


Wat je zingt ben je zelf...

De achtergrond van veel problematiek is, dat je op een bepaald punt de verbinding kwijt bent geraakt met wie je in essentie bent. Werken met je stem is een krachtig hulpmiddel om die verbinding weer te herstellen, want wat je zingt, ben je zelf.

Tijdens de stemtherapie wil ik je behulpzaam zijn bij het hervinden van je eigen, authentieke stemgeluid. Blaadje voor blaadje vouwen we de mooie bloem die je echte stem is weer open! Oude, soms diep ingeslepen gewoontes in je stemgebruik gaan we omvormen, waarna je echte stemgeluid weer hoorbaar kan worden. 

Op deze wijze kan er een veranderingsproces op gang gebracht worden. Je thema's worden voelbaar in wat je doet en tegelijkertijd krijg je stap voor stap handvaten aangereikt om deze thema's om te vormen.

Voor wie is stemtherapie geschikt?

Stemtherapie is o.a. geschikt voor je als je:

- problemen hebt met het verwoorden van je gevoelens

- een gebrek aan zelfvertrouwen hebt

- moeite hebt met spreken in het openbaar

- last van faalangst hebt

- teveel stress ervaart

- ademhaling 'te hoog' zit

- zelf het gevoel hebt dat je probleem stemgerelateerd is. 

 

De manier waarop we aan de gestelde doelen gaan werken, zal in individuele stemtherapie per persoon anders zijn. Uitgangspunt is stemwerk en de daaraan gerelateerde zaken zoals ademhaling en lichaam. Hier zullen we dan ook in de meeste gevallen mee starten. 

De vraag waarmee je bent gekomen, laat zich in dit werk meestal al snel zien. Waarna er door middel van gerichte en op de persoon afgestemde oefeningen stap voor stap verandering in gebracht kan gaan worden. Door dit te doen, zul je merken dat dit door gaat werken op het leven van alledag. Omdat de integratie van de opgedane ervaringen ook aandacht vraagt, zal hierover gesproken worden.

 

© 't Creatief Collectief 2024